BettingPolonia - Najlepsze analizy bukmacherskie !

Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2018-07-22 01:59:17

ElekOC
Administrator
Liczba postów: 5
Windows 7Chrome 67.0.3396.99

21.07.18 - RAKÓW CZĘSTOCHOWA - PUSZCZA NIEPOŁOMICE

37147152_1957259140960635_1793837307862712320_n.jpg?_nc_cat=0&oh=050e0f59841e804811a4121b46840a60&oe=5BC88802

Pojedynek : Raków Częstochowa - Puszcza Niepołomice
Typ : Wygrana Rakowa Częstochowa
Kurs : 2,06
Stawka : 100,00zł
Buk ; 1xBet

Kolejne spotkanie w ramach pierwszej serii spotkań na zapleczu Ekstraklasy i pojedynek tym razem w Częstochowie. Miejscowy Raków na inaugurację ligi mierzyć się będzie z Puszczą Niepołomice i z całą pewnością cel przed pierwszym gwizdkiem jest jeden - rozpocząć sezon od pewnego zwycięstwa z teoretycznie dużo słabszym przeciwnikiem. Szczerze powiedziawszy kursy na gospodarzy moim zdaniem są nieco za wysokie i warto skorzystać według mnie z takiej promocji.

Dla słabo zorientowanego faworyta na pierwszy rzut oka patrząc po ,,nazwie'' obu klubów nikt za specjalnie fajerwerków by się nie spodziewał. Wbrew pozorom według mnie to byłby duży błąd. Gospodarze po bardzo udanym poprzednim sezonie teraz wydają się być jednym z kandydatów do awansu i według mnie na inaugurację fajnie trafili bo nie dość że grają u siebie to na dodatek z drużyną , która przynajmniej kadrowo mocno im odstępuje. Tak jak wspomniałem na pewno przed startem ligi cele obu drużyn są zgoła odmienne. Puszcza powinna skupić się na walce o bezpieczną lokatę i przewagę nad strefą spadkową na koniec sezonu - Gospodarze natomiast liczą, że po raz kolejny uda się włączyć do walki o awans tak jak w poprzednim sezonie z tym że teraz z happy endem. Na pewno argumentów do tego mają dużo bo zespół przed sezonem wzmocniło kilku piłkarzy, którzy jednocześnie wydają się być najciekawszymi wzmocnieniami w całej lidze. Wystarczy powiedzieć że do Częstochowy dołączyli : Michał Gliwa, który poprzedni sezon spędził w Ekstraklasie razem z Sandecją, Patryk Kun z Gdyńskiej Arki, Daniel Bartl który poprzedni rok z powodzeniem reprezentował Czeski Slovan Liberec, Arkadiusz Kasperkiewicz z Górnika Łęczna czy chyba największe nazwisko z tych wszystkich - Dariusz Formella z Lecha Poznań. Według mnie to wszystko sprawia że Raków można śmiało wstawić do grona drużyn, które powinny bić się o awans do Ekstraklasy.

Oceniając Puszczę można powiedzieć, że stwierdzenie ,,ciężki sezon'' jest jak najbardziej na miejscu. Największym problemem moim zdanie będzie zastąpienie dwóch najważniejszych zawodników poprzedniego sezonu, którzy opuścili zespół -mowa o Marcinie Staniszewskim i Maćkiem Domańskim. Obaj byli takim motorem napędowym jeśli chodzi o ofensywę i szczerze ich brak według mnie będzie przynajmniej na początku ligi bardzo widoczny na boisku. Do tego na początku sezonu trener nie będzie mógł skorzystać z trzeciego architekta gry - Bartka Żurka i to wszystko sprawia, że ta inauguracja sezonu może być dla Puszczy bardzo trudna. O kłopotach kadrowych można by pisać długo - na bramce zmuszeni są postawić na 19-letniego Miłosza Mleczko, który w poprzednim sezonie zagrał całe...70minut na poziomie pierwszoligowym. Wydaje mi się że dzisiaj przy zderzeniu z takim potencjałem ofensywnym gospodarzy brak doświadczenia potrzebnego na kluczowych pozycjach będzie widoczna. Jedynym wartym odnotowania transferem jest sprowadzenie Marka Kuzmy, który ostatnio występował na Białorusi. To jednak wszystyko w perspektywie osłabień wydaje się zdecydowanie za mało żeby ze spokojem przystępować do sezonu.

Reasumując na inaugurację można powiedzieć, że spotykają się z dwoma odmiennymi celami. Kadrowo i organizacyjnie na pewno bardzo duża przewaga jest po stronie Rakowa, która według mnie przełoży się na wynik końcowy i ich zwycięstwo. Kursy na gospodarzy są niezwykle atrakcyjne a więc nie pozostaje nic innego jak pograć na wygraną Rakowa.

Wiadomość dodana po 29 s:
Raków Częstochowa - Puszcza Niepołomice - 3:0 +++++++

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
- tpomblyskawica - kwadratowplacy - closed - onlycraftpgn