Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Pojedynek : Elana Toruń - Rozwój Katowice
Typ : Wygrana Elany Toruń
Kurs : 2,49
Stawka : 100,00zł
Buk ; 1xBet
Przed nami kolejny dzień jeśli chodzi o inauguracyjną pierwszą kolejkę na wielu szczeblach rozgrywkowych w Polsce. Na zakończenie tej serii w drugiej lidze, na Stadionie Miejskim w Toruniu, miejscowa Elana podejmować będzie Rozwój Katowice w pierwszym meczu sezonu. Dla Elany będzie to moment wyjątkowy bo po kilku słabych latach wreszcie udało wywalczyć się tej drużynie awans na szczebel centralny i w mojej opinii są oni gotowi żeby powalczyć nawet o pierwszą ósemkę tegorocznej ligi. Na to musi się złożyć oczywiście wiele aspektów, ale czysto kadrowo i organizacyjnie można śmiało powiedzieć że na taki wynik ich stać. Można powiedzieć, że na inaugurację beniaminek trafia całkiem nieźle. Nie dość że grają na własnym obiekcie to dodatkowo z ekipą, która jest z całą pewnością w ich zasięgu. Kursy bukmacherów według mnie nieco nieracjonalnie rozłożone bo większym faworytem do inauguracji od trzech punktów tego sezonu są gospodarze.
Szczerze powiedziawszy to w ostatnich czasach nie pamiętam beniaminków (no oczywiście poza znanymi firmami jak Widzew czy ŁKS), których sytuacja na start jest na tak dobrym poziomie. Chodzi mi tu głównie o kwestie finansowe i czysto organizacyjne. Toruński zespół ma coś czego wiele drużyn może im pozazdrościć - wyśmienitą współpracę na linii klub-miasto. Dzięki temu udało się zbudować zespół, który w tym sezonie może dosyć poważnie namieszać w wielu kluczowych spotkaniach. Przed sezonem z racji awansu też do klubu udało się ściągnąć kilku interesujących piłkarzy. Do zespołu dołączyli Ołeksij Prytulak, a więc jeden z ważniejszych piłkarzy rewelacyjnie spisującej się Chełmianki Chełmno, Krzysztof Wołkowicz z Kotwicy Kołobrzeg, Bartosz Mrozek i Jan Andrzejewski, którzy poprzedni sezon reprezentowali rezerwy Lecha Poznań czy Michał Kołodziejski. Dla ludzi mało interesujących się tymi rozgrywkami to nazwiska anonimowe jednak szczerze mówiąc są to duże wzmocnienia Elany, które powinny przenieść się na fajne wyniki.
Nieco inaczej sytuacja wygląda w drużynie ze Śląska. Rozwój po dobrzej grze na wiosnę w poprzednim sezonie zapewnił sobie utrzymanie zajmując ostatecznie 10-tą lokatę w drugiej lidze. Fakt jednak, że do samego końca nie byli oni pewni utrzymania i nad strefą spadkową mieli oni zaledwie pięć punktów przewagi. Działacze w tym sezonie mówią, że liczą na nieco spokojniejszy sezon jednak to aż tak proste może nie być. Druga liga w tym sezonie jest mocna jak nigdy. Dużo znanych, wielkich firm a do tego perspektywiczne mniejsze zespoły tak jak Elana mogą stanowić ogromny problem dla Rozwoju, żeby swobodnie punktować. Oczywiście to tylko zapowiedzi a jak będzie to się okaże po kilku początkowych kolejkach. Jedno jest pewne - w moim odczuciu w tym momencie, a więc na starcie ligi Torunianie wyglądają od swoich dzisiejszych rywali mocniej zarówno kadrowo jak i organizacyjnie. Na pewno dużym bólem głowy jest odejście z zespołu trzonu, który w poprzednim sezonie napędzał drużynę. Mowa tutaj o Michale Czekaju, który robił dużo dobrego w organizacji gry. Co do transferów wzmacniających to długo by szukać. Poza Damianem Lepiarzem i Damianem Niedojadem ciężko znaleźć coś konkretnego w tej kwestii.
Dzisiaj warto również mieć na uwadze dwunastego zawodnika. Z racji że Elana na ten awans do centralnych rozgrywek czekała bardzo długo, frekwencja i wsparcie na meczu będzie bardzo duże. To może przenieść się bardzo dobrze na morale zespołu, który jest do ligi przygotowany bardzo dobrze. Wystarczy wspomnieć że w okresie przygotowawczym byli wstanie grać jak równy z równym przeciwko Śląskowi Wrocław (0-0) czy wygrana z Łódzkim ŁKS-em. Pod tym względem też widać dużą różnicę. Rozwój w sparingach prezentował się fatalnie. Wystarczy powiedzieć , że w meczach kontrolnych Rozwój nie wygrał ani jednego a żeby tego było mało udało im się strzelić zaledwie jedną bramkę, która nomen omen była ...samobójcza.
Reasumując wydaje mi się że bukmacherzy nieco nie doceniają gospodarzy jako beniaminka a przeceniają możliwości Rozwoju i biorą pod uwagę tylko to, że jednak są oni bardziej ograni na tym szczeblu rozgrywkowym. Według mnie Elana dzisiaj stoi przed wyśmienitą okazją do wygrania na inaugurację sezonu i szczerze właśnie tak typuje to spotkanie. Gospodarze pod każdym względem na ten moment przygotowań do walki o punkty są drużyną wyglądającą lepiej i to przeniesie się na końcowy wynik spotkania.
W poprzednim sezonie oglądałem kilka meczy , bądź też skróty Rozwoju i w niektorym meczach gra Katowiczan wygladala naprawde przyzwoicie . Porównałem sobie kadry , to szczerze dla mnie na lekki plus wychodzi Rozwoj . Elana fajnie wyglada pod wzgledem organizacyjnym jak i finansowym to prawda. Kibice pewnie wypełnią stadion dzis by dopingować i to może także byc aspekt , który sparaliżuje młodych grajków Elany . Ta presja może odbić się tym , że w niektórych momentach będą podejmować nieracjonalne decyzje . Przypuszczam , że Elana skonczy w środku tabeli , ale to jest caly sezon grania . Dzisiaj myślę , że gospodarze za wszelka cenę nie będą chcieli przegrać i zaczną ten sezon dośc defensywnie . Dlatego jak dla mnie opcja 1x pewniejsza , ale kurs 1.4 niewarty gry . Ja szedlbym bardziej w strone u2,5 (1.8) lub X (3.1) . Powodzenia , oby twoja passa trwała . Ja odpuszczam ten mecz , ewentualnie za drobne puszcze X lub u2,5 .
Hejka. Super że jest pierwsza osoba do dyskusji. Wiadomo młodość może być sparaliżowana dzisiejszą presją ale jednak mimo wszystko uważam że Elana zrobi wszystko żeby zainaugurować sezon wygraną i raczej będą chcieli narzucić swój styl gry. No zobaczymy jak to będzie. Underek też prawdopodobny - 1-0 mi wystarczy do szczęścia
Miejmy nadzieje , że z czasem dojdzie tu kilka naprawdę osób , które będą rzeczowo i na temat dyskutowac . Bo forum gdzie jest 1000 osób podających typy tak , żeby podac to jest mnóstwo , ale ja szukałbym takich ludzi z którymi naprawde będzie można porządnie przedyskutowac dany mecz i na wekeend wybrać z 3 mecze (jeden na dzień ) , żeby było można wejść za porządna sumę i zarobić dobre pieniądze . Nie ilośc , a jakość , a jak narazie Twoje analizy to robota na 6 . Dwie poprzednie jak i ta Elana-Raków , wiele informacji w ogóle nie znalazłbym , dlatego już szacun dla Ciebie , oby tak dalej .
Strony: 1